Sabtu, 28 Januari 2017

Fungsi Set Gastrik Shaklee

FUNGSI SET GASTRIK SHAKLEE

1. ESP Powder

Komponen paling penting dalam gastrik iaitu seumber protein yang tinggi untuk pembentukan sel-sel kulit dan dinding usus yang baru untuk meulihkan semula dinding usus yang telah terhakis akibat gastrik. Elakkan pendarahan usus dari berlaku. memelihara ketebalan sel-sel kulit dalaman. Ia juga mempunyai sifat ALKALI yang tinggi yang boleh membantu meneutralkan asid hidrokolik dalam badan. Selain memperbaiki sel dalaman untuk elak gastrik, ESP juga membantu memulihkan sel kulit luaran supaya tampil lebih cantik, berseri.

2. Ostematrix

Ostematrix mengandungi Magnesium dan Vitamin D yang sangat tinggi dan mudah diserap. Ia berkepentingan dalam meneutralkan asid yang telah menembusi esphagus dalam perut yang menyebabkan pedih ulu hati. ia juga merupakan kalsium yang mudah diserap oleh badan. Kurangnya kalsium menjadi penyebab utama serangan gastrik. Tak caya? cuba tanya mereka yang sering terkena gastrik ni suka minum susu tak? Berapa kerap minum susu atau ambil makanan yang bersumberkan kalsium. Pasti kurang kan..

3. Peppermint Ginger Plus

Peppermint-ginger plus ni adalah pudina segar yang juga mengandungi halia yang hanya ditanam secara organik di negara beriklim sejuk. ia berfungsi untuk mengeluarkan angin dalam perut dan mengurangkan asid berlebihan daripada memenuhi ruang dinding perut. Angin inilah yang membuatkan kita sering muntah kalau terkena agstrik yang teruk. Angin terdapat dalam setiap badan individu, cuma kuantitinya samaada banyak atau sedikit berbeza dari seorang ke seorang yang lain. Angin juga kekal di dalam perut kerana tingginya asid di dalam perut kita. Bahaya angin adalah kerana ia boleh menyebabkan gas yang boleh menekan urat saraf. Saraf ini begitu dekat dengan jantung dan paru-paru. Jika tidak dirawati, komplikasi lain yang melibatkan jantung dan paru-paru boleh berlaku dan berlakulah simptom seperti sesak nafas dsb.

4. Alfalfa Complex

Sifat semulajadinya yang beralkali membantu meneutralkan keasidan dan mengurangkan keradangan. Baik untuk perubahan patologi dalam usus dan perut dengan memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

So, kalau uols ada simptom-simptom gastrik ni, bertindaklah awal sebelum menjadi lebih teruk ok. Set gastrik ni sebagai ikhtiar. Nak dapatkan set ni, boleh kontek saya dan setiap pembelian uols akan mendapat konsultasi percuma daripada saya.

Macamana nak order?

Whatsapp: 010-8176797
Mesej FB : Dang Jue Nasfah
Email: jueryda.shaklee@gmail.com

Selasa, 6 Disember 2016

'Degree" Mata Turun Selepas Mencuba Carotomax

Testimoni Pengguna Carotomax

Sebelum ambil carotomax, degree mata 3.25 tapi selepas amalkan carotomax degree mata kiri turun ke 3.00..alhamdulillah la kan...ni pun belum habis sebotol katanya.

Apa lagi, jom cuba carotomax...sekarang ni tengah promo hebat tau!


====================
Pengedar Shaklee Sandakan
010-8176797 Whatsapp

Kelebihan Solat Fardhu Subuh dan Asar

Kelebihan Solat Fardhu Subuh dan Asar

Daripada Abu Zuhair iaitu Umarah binti Ruwaibah RA katanya, aku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda, “Tidak masuk neraka seseorang yang sembahyang sebelum terbit matahari dan juga sebelum terbenamnya, iaitu sembahyang subuh dan sembahyang asar”. (Hadith Riwayat Muslim)

Huraian Hadith: 

• Kelebihan sembahyang asar dan sembahyang subuh, kerana kedua-dua waktu ini paling sukar dilakukan, kerana subuh waktu sedang banyak tidur. Manakala waktu asar sedang leka bekerja, oleh itu jika dua waktu ini dapat dijaga maka menjaga yang lainnya lebih mudah.
• Di antara amalan yang dapat menjamin seseorang masuk syurga ialah dengan mendirikan sembahyang fardhu semuanya, lebih-lebih lagi mereka dapat mendirikan sembahyang subuh dan asar dengan sempurna.
• Setiap amal ibadat yang dilakukan oleh seseorang hendaklah dengan niat yang ikhlas nescaya Allah SWT akan membalasnya dengan pahala dan syurga.

Wallahualam

Sabtu, 26 November 2016

Omega Guard - si minyak ikan yg wajib ada di setiap keluarga

1 OmegaGuard untuk 1 Keluarga

Jika ditanya, apa produk shaklee yg saya boleh berikan atau sarankan untuk setiap keluarga ---- saya pilih OMEGA GUARD



Kenapa Omega Guard?

Sebab semua golongan dari kecik sampai dewasa boleh makan..hehe...Even baby yg masih dalam kandungan pun boleh dpt manfaat OmegaGuard ni melalui maknya yg mkn omega semasa hamil.


Khasiat OmegaGuard yg mengandungi DHA dan EPA serta Minyak Ikan Omega 3 terbaik yg dipercayai membantu untuk masalah sendi, keradangan, asma, batuk, masalah kulit, utk pekembangan otak yg lebih bijak, bantu utk fokus, mengawal paras kolesterol, tekanan darah, menurunkan berat badan, dsb.


So, mmg saya amat recommended la Omega Guard ni untuk famili saya especially yg ada anak.

=========================

Boleh dapatkan Omega Guard di sini #dangjue_0108176797

#tsunamishaklee
#amazingseventeen
#polluxfamily
#agenshakleesandakan
#pengedarshakleesandakan

Jumaat, 25 November 2016

Impian 20 tahun akan datang

Klu taim berdua2 dgn huby tu kan, kdg kami cerita2lah mcmana la kunun kehidupan kami anak beranak di masa hadapan😄tapi, biasanya mmg crita kami tu lebih kpd soal anak2la..hehe😁

Jadi, klu untuk 20 tahun akan datang ni, impian inila yg kami selalu hrpkan📝

💭 Memiliki rumah sendiri yg selesa
💭 Memiliki kereta idaman Toyota Innova
💭 Unlimited Income di Shaklee
💭 Memiliki bisnes kedai kopi sendiri
💭 Travelling sambil landscape photo
💭 Bebas bebanan hutang
💭 Anak-anak semua dah abis sekolah; masing2 sudah bekerja & ada yang melanjut ke peringkat tinggi.
💭 Ada anak menantu dan anak cucu
💭 Berjaya menjejak kaki ke tanah suci bersama mak tersayang

Byk jua ba impian kami ni...biasala berangan-angan la kunun..satu hari nnt siapa tahu, kan?😚Apapun yg penting mudah2an sihat walafiat pjg umur....insyaallah☺️

Doakan seja yg baik2 kan☺️☺️hehe

#tsunamishaklee
#amazingseventeen

Khamis, 24 November 2016

Tips penjagaan kesihatan dengan suplemen

Taraaaa..byk2 suplemen shaklee ni, yang ni lah paling fevret makdang..hehe😁

💕B Complex
Bantu kurangkan stress & utk tenaga

💕Ostematrix
Bantu kurangkan sakit2 badan akibat penat seharian atau stress

💕Vita-C Plus Sustained Release
Bantu kurangkan gejala selsema/bersin

💕Garlic Complex
Bantu utk buang angin, antibiotik semulajadi.

💕Alfalfa Complex
Milkbooster dan untuk kesihatan dalaman.

💕Lecithin
Bantu kawal berat badan, kuatkan daya ingatan.

Bah, korang mau vitamin yg mcmana?

Jgn segan2 wasap makdang ya☺️
=======================
📲 010-8176797

#tsunamishaklee
#amazingseventeen
#polluxfamily
#liveamazing
#shakleesandakanbest

Rabu, 23 November 2016

Tips Urus Masa Antara Kerjaya, Keluarga dan Bisnes

Setiap dari kita ni masing2 mmg diperuntukkan masa yg sama iaitu 24jam. Tedala ckp nda cukup masa ka apa, kan? melainkan kita ponteng masa...hehehe😁😁

Saya sendiri akui kdg kecundang juga dlm bab pengurusan masa ni..itupun dlm keadaan tertentu la yg nda dpt dielakkan..hehe🙈

Jadi, sbg tulang belakang kluarga, aisehhhh😅kena pandaila bahagi atau urus masa ni. Tambahan sejak berbisnes online ni kan, mmg kena atur masa antara kerja hakiki, tggjawab d rmh dan bisnes shaklee...fuhhh😳

Cara saya biasa ja..
1. Saya akan try selit pd masa tertentu, misalnya dlm keta ketika otw pegi kerja atau taim balik. Mmg masa tu saya cek wasap, etc etc la.

2. Buat multitasking, buat byk kerja dlm satu masa..jadi mak sotong🐙biasanya ni d rmh la😂Syukur bila anak2 dah besar ni ada yg dah boleh diharap bantu buat kerja2 rmh. So, aii bg arahan n pantau jak😏tapiii iyala, kdg kerja tgn anak2 ni nda seberapa lengkap..so, maknya jugala yg lengkapkan..siap membebel lg..huhu😆

3. Paling penting skali, buat perancangan @ to-do-list apa nak buat bisuk, lusa, tulat atau spjg 1 minggu tu. Klu biasa saya akan diskas dgn suami & anak2 klu ada apa2 program dlm minggu tu.😎

Tapiii, klu boiprenkecik ni dah melekat sm mamanya...nahhh mmg mamanya pun join sekalii😴hahaha😂😂

#tsunamishaklee
#amazingseventeen
#polluxfamily